Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

16 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΜΕΛΟΥΣ (Π.Ε.Σ.Π.Ο) 3Τ

                                                           ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αθήναι  15 Οκτωβρίου  2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ 15 ΟΚΤ 2011
Σας γνωρίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν, στις 14-10-2011, οι ακόλουθες συναντήσεις των μελών του ΔΣ της Πανελλαδικής Ένωσης Συλλόγων Πολύτεκνων Οικογενειών με Τρία Τέκνα(ΠΕΣΠΟ3Τ),μετά από αίτημά τους:
-Με τον Πρόεδρο της ΝΔ,κ. Αντώνιο Σαμαρά και τον Γεν. Γραμματέα της ΝΔ κ.Α. Λυκουρέντζο, στα Γραφεία της Ν, Λεωφόρος Συγγρού 340,
- Με τον  Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Κ. Γουβάλλα,
με σκοπό την εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωσή τους για τον δίκαιο αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών για την άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που οι συνέπειες του είναι πλέον επώδυνες και μια από τις βασικές αιτίες της καταρρεύσεως του ασφαλιστικού συστήματος και των δυσκολιών-αδυναμιών στήριξης του συνταξιοδοτικού συστήματος καθώς και την σκληρή και άδικη επιδρομή της Κυβέρνησης, στις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω),με τα τελευταία μέτρα,που έχουν ως αποτέλεσμα να τις οδηγούν στην εξαθλίωσή τους και αδυναμία να παρέξουν προς τα τέκνα τους αξιοπρεπή στήριξη για σωστή εκπαίδευση, μόρφωση και διαβίωση.
            Ο Πρόεδρος της ΝΔ κ.Σαμαρά και ο Γεν. Γραμματέας της ΝΔ αφού άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις προτάσεις μας(ως συνημμένο) μας γνώρισαν τα ακόλουθα:
                       
-Με την μέχρι τώρα πολιτική της Κυβέρνησης διαλύεται οποιαδήποτε προσπάθεια έχει γίνει για στήριξη ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Παρά τις μέχρι σήμερα θυσίες των Ελλήνων δεν βλέπει κάποιο αποτέλεσμα θετικό.
                        -Για οικονομικούς και πατριωτικούς λόγους πρέπει να υπάρξει στήριξη-ενίσχυση των οικογενειών ώστε να αποκτούν πολλά παιδιά και να μην μένουν στα δύο.
                        -Προτεραιότητα από την ΝΔ πρέπει και θα δοθεί στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος με κατάλληλη δημογραφική πολιτική, όπως είναι και απαίτηση του Συντάγματος. Οι προτάσεις μας είναι προς την σωστή κατεύθυνση και θα στηριχθούν από την ΝΔ. Τα μέτρα θεσμικού χαρακτήρα που έχουν καταργηθεί/περιορισθεί και δεν έχουν σοβαρό οικονομικό κόστος θα τα επαναφέρει και θα θεσμοθετηθούν και πρόσθετα μέτρα άμεσα, για τους τριτέκνους και πολυτέκνους, ενταγμένα στα πλαίσια της προαναφερόμενης δημογραφικής πολιτικής που θα σχεδιάσει.
                        -Θα συγκροτηθεί εντός της ΝΔ Γραμματεία Δημογραφικής Πολιτικής με υπεύθυνο έναν βουλευτή της. Με την εν λόγω Γραμματεία η ΠΕΣΠΟ3Τ θα ευρίσκεται σε συνεχή επαφή και συνεργασία για την κατάθεση προτάσεων-εισηγήσεων για μια δημογραφική πολιτική, υλοποιήσιμη, αποτελεσματική  και με προοπτική.
                        -Αποδέχθηκαν την πρότασή μας για έντονη προβολή προς την Ε.Ε της ανάγκης η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος  να γίνει υποχρέωση της Ε.Ε και όχι μόνο ευχές και παραινέσεις από πλευράς της.
            Στον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών κ.Γουβάλλα  του μεταφέραμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση των τρίτεκνων οικογενειών για τα άδικα και σκληρότατα μέτρα που πρόσφατα λήφθηκαν αλλά και αυτά που σχεδιάζονται σε βάρος τους. Ζητήσαμε να υπάρξει ελάφρυνση ή/και κατάργηση ορισμένων εξ αυτών. Δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις μας προς τον κ.Υπουργό των Οικονομικών και συμφώνησε να υπάρχει ενημέρωση και συνεργασία με την ΠΕΣΠΟ3Τ ώστε στο μέτρο του δυνατού να βελτιωθούν-αποκατασταθούν ορισμένες κατάφορα άδικες αποφάσεις.
 
                                                    Το Διοικητικό Συμβούλιο


           ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΛΩΝ  ΠΕΣΠΟ  3Τ
ΠΟΥ  ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 14-10-2011
ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ν.Δ. ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

 
ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ:        ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΚΑΙ
                                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                  ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
                                                  ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
                                                  ΤΗΛ:6944161115

ΠΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ:            ΤΑΜΙΑΣ ΠΕΣΠΟ3Τ   ΚΑΙ
                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 
                                                  ΤΡIΤΕΚΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
                                                  ΤΗΛ:6996411546 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: ΜΕΛΟΣ  ΠΕΣΠΟ3Τ   ΚΑΙ
                                                    ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                    ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
                                                   -ΦΑΛΑΙΣΙΑΣ-ΓΟΡΤΥΝΟΣ
                                                    ΤΗΛ:6972000652

ΝΤΙΟΥΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:                ΜΕΛΟΣ ΠΕΣΠΟ3Τ  ΚΑΙ
                                                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                  ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
                                                  ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
                                                  ΤΗΛ:6980693017

ΧΑΤΖΗΜΙΧΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ:               ΜΕΛΟΣ ΠΕΣΟ3Τ   ΚΑΙ
                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                   ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΤΙΡΝΑΒΟΥ
                                                   ΤΗΛ:6936786819

ΚΟΚΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ:       ΜΕΛΟΣ ΠΕΣΟ3Τ    ΚΑΙ
                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                   ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
                                                   ΔΗΜΟΥ   ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ
                                                   ΤΗΛ:6944611301

ΚΟΡΟΜΗΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ:              ΜΕΛΟΣ ΠΕΣΟ3Τ   ΚΑΙ
                                                   ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
                                                   ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ
                                                   Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
                                                   ΤΗΛ:6972845031 











          
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ  ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010) 
                            115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
                                       Τηλ.:6944161115  e-mail:pespo3t@yahoo.gr 
                                   Αρ.πρωτ.:027/2011                                Αθήναι 14 Οκτωβρίου 2011
              
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΣΠΟ3Τ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΔ
                                     κ.ΑΝΤΩΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑ

Η ΠΕΣΠΟ3Τ που εκπροσωπεί συλλόγους τρίτεκνων οικογενειών καταθέτει προς τον Πρόεδρο της  ΝΔ κ. Αντώνιο Σαμαρά τις ακόλουθες προτάσεις και ζητά την πλήρη και έμπρακτη στήριξή του:
-Ο χαρακτηρισμός των γονέων με τρία τέκνα πολυτέκνους, ανεξαρτήτως ηλικίας και την ένταξή τους στις διατάξεις των νόμων περί πολυτεκνίας. Οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση ή τυχόν σοβαρή ανατροπή ομαλούς λειτουργίας ενός κρατικού φορέα από την εφαρμογή κάποιας επί μέρους διατάξεως μπορεί να αποδοθεί-εφαρμοσθεί σταδιακά και σε εύλογο χρονικό διάστημα. Είναι μια από τις βασικές προτάσεις του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων(1993) για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
-Η χάραξη και θεσμοθέτηση επιτέλους μιας σοβαρής δημογραφικής πολιτικής (απαίτηση του άρθρου 21 παράγρ 5 του Συντάγματος: 5. Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους), με προοπτική, χωρίς παλινωδίες και υπαναχωρήσεις, μετά από συνεργασία και διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς με το δημογραφικό πρόβλημα και την υπογεννητικότητα.
-Η εξέταση, αν απαιτηθεί και από μηδενική βάση, όλου του θεσμικού πλαισίου που αφορά την πολυτεκνία και την πανσπερμία νόμων και διατάξεων που θεσμοθετήθηκαν διαχρονικά για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.
 - Η δημιουργία υφυπουργείου ή Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας.Ο σαφής διαχωρισμός των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος, από τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής,διότι στην 1η περίπτωση πρέπει να πεισθούν/δοθούν κίνητρα στα ζευγάρια  για να αποκτήσουν τέκνα πέραν των δύο που είναι ανάγκη επιτακτική, ενώ στην 2η περίπτωση λαμβάνονται κάθε φορά και στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει μια Κυβέρνηση μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα για την ευημερία του λαού.
-Η ανάληψη άμεσης πρωτοβουλίας για κατάθεση προτάσεως νόμου με το οποίο θα χαρακτηρίζονται οι γονείς με τρία τέκνα ως πολύτεκνοι, όπως έπραξε το 2002 η ΝΔ και το 2007 ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Κατάθεση πρότασης προς την Βουλή των Ελλήνων για ευρεία συζήτηση στην Ολομέλειάς της,της υπογεννητικότητας και γήρανσης του πληθυσμού και των μέτρων που πρέπει επειγόντως να ληφθούν ώστε να  ανατραπεί η δυσμενής παρούσα κατάσταση.
-Η κατάργηση των άδικων, σκληρών και εξοντωτικών μέτρων που οδηγούν τις οικογένειες με πολλά παιδιά(τρία και άνω) σε εξαθλίωση, που η παρούσα Κυβέρνηση θεσμοθέτησε με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσεως(δυσβάσταχτοι φόροι,τέλη, χαράτσι στις κατοικίες, κατάργηση μετεγγραφών, κατάργηση/περιορισμό προσλήψεων, μειώσεις συντάξεων και μισθών,εξομοίωση στην φορολόγηση αγάμων και εγγάμων, το επαίσχυντο της εργασιακής εφεδρείας).
- Η έντονη προβολή προς την Ε.Ε της ανάγκης η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος  να γίνει υποχρέωση της Ε.Ε και όχι μόνο ευχές και παραινέσεις από πλευράς της.
Αναγνωρίζουμε την σοβαρότατη δυσμενή θέση της χώρας μας όσον αφορά την οικονομική κατάσταση και μάλιστα με το ΔΝΤ τα μέτρα που λαμβάνονται είναι σκληρά και επώδυνα. Αυτό που μας αναλογεί το συνεισφέρουμε και με το παραπάνω αν και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν είναι οι οικογένειες με τρία παιδιά και άνω οι αίτιοι που φτάσαμε εδώ αλλά η κακοδιαχείριση, η κατασπατά-ληση του δημοσίου χρήματος για χρόνια, η διαπλοκή που έχει επώνυμο και σε συνάρτηση της υφιστάμενης ιδιόρρυθμης ασυλίας-ατιμωρησίας.
Να σταματήσει άμεσα η τιμωρία και η εξαθλίωση των οικογενειών με πολλά παιδιά(τρία και άνω) και  να υποστηριχθούν  με σοβαρά μέτρα και όχι να περιορίζονται ή/και καταργούνται υφιστάμενα που η Πολιτεία διαχρονικά έλαβε στα πλαίσια τις αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Το οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.
      Η Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας
 
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου                        Σταύρος Πουρτουλίδης