Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

25 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΑ,ΡΥΖΙ,ΦΕΤΑ,ΓΡΑΒΙΕΡΑ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ έως την 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

« Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ε.Ε.μέσω του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.


Από το Υπούργειο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων , Δ/νση ζωίκης και φυτικής παραγώγης ανακοινώθηκε ότι δόθηκε παράταση έως 25 Ιουνίου 2012 για την υποβολή από τους φορείς των δικαιολογητικών του προγράμματος  διανομής Τροφίμων ΕΕ. για το έτος 2012.

ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ( ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ) ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.
ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ,ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑ 2012


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗΔΙΕΥKΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ KAΤΑ ΤΗΝ Ε Γ Κ Υ Κ Λ Ι Ο , ΚΥΑ 228302011/20-4-2011 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ,ΛΕΥΚΑΣΜΕΝΟΥ ΜΑΚΡΥΣΠΕΡΜΟΥ ΡΥΖΙΟΥ, ΦΕΤΑΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΠ, ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΤΟΥΣ 2012.


Ο Σύλλογος  γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα ότι ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των δικαιολογητικών όσον αφορά το πρόγραμμα « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης της Ε.Ε. μέσω του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.
Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του Συλλόγου, ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα διανομής προϊόντων για το 2012 εφ’ όσον έχουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και έχουν τακτοποίηση και τις ετήσιες συνδρομές τους προς το σύλλογο μέχρι και το 2012, θα πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Σύλλογο και έως την 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 τα εξής : (Ούτος ώστε έως την 30-6-2012 να υποβληθεί αίτηση από τον Σύλλογο μας στην αρμόδια υπηρεσιακή μονάδα της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, που υπάγεται στη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας,)
Οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση του τελικού δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (υπάρχει στον σύλλογο) (κάθε χρόνο χρειάζεται νέα αίτηση),
2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (υπάρχει στον σύλλογο),
3. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων θεωρημένες, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
4. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος ήτοι για φέτος το αντίστοιχο του 2011. Σε περίπτωση που ο τελικός δικαιούχος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986,θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή. Επιπλέον αν κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα,
5.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,(νέο που να έχει εκδοθεί μέσα στο 2012)
6. Βεβαίωση σπουδών εφόσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
7. Βεβαίωση από την μονάδα του(ους) αν υπηρετούν την θητεία του(ους), για άρρεν(α) τέκνο(α) και είναι κάτω των 25 ετών,
8. Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δυσίατο, ανίατο), στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι εντάσσονται στην κατηγορία VII της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης.
9.Βεβαίωση ότι παραμένουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όσοι ΔΕΝ έχουν Ελληνική Υπηκοότητα, και η υπηκοότητα είναι από τις χώρες : Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελβετία,Λιχνενστάιν.
10.Όσοι είναι υπήκοοι άλλων κρατών, ΔΕΝ δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα.
*Τα τρόφιμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την περιφέρεια θα δοθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2012.
Δικαιούχοι, κατά την έννοια της ΚΥΑ 228302011/20-4-2011, της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε. ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν:
α. Ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και των 12.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 30 % (3600)για τη σύζυγο, 30% (3600)για το πρώτο και 30%(3600) για το δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, ενώ για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά προσαυξάνεται κατά 40% (4800).
β. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50 % (6000)στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα
γ. Κατά 40% (4800) σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το
απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
**Επίσης όσες οικογένειες δεν είναι ήδη μέλη του συλλόγου μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν και την εγραφή στο σύλλογο προσκομίζοντας
α) Ενα επιπλέων πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως πρόσφατο και επικυρωμένο
β) Από δυο φωτογραφίες των μελλών γονέων και παιδιών άνω των 4 έως 23 και αν σπουδάζουν
η υπηρετούν την θητεία τους έως τα 25 για τις ταυτότητες του συλλόγου και
γ) Φωτοτυπίες των ταυτοτήτων των γονέων
δ) Φωτοτυπία ενός λογαριασμού Δ.Ε.Κ.Ο (Δ.Ε.Η. ή Ο.Τ.Ε.ή Ε.Υ.Δ.Α.Π.ή ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ,κ.λπ.)
ε)καταβάλλοντας την ετήσια οικογενειακή συνδρομή του συλλόγου .
Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομίζονται στο Γραφείο του Συλλόγου Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Αθηναίων,(Σοφία . Πίστη . Ελπίδα . Αγάπη .(Σ.Π.Ε.Α.)

μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 6996411546  ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ 9-15 , 2oς ΟΡΟΦΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.6996411546 / e-mail : triteknoi_athena@yahoo.gr   http //www.triteknoiathena.blogspot.com ,  http // www.triteknoi_athena@yahoo.gr
Το Δ.Σ.