Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

24 Μαΐου 2011

Σύλλογος Τριτέκνων Δήμου Αθηναίων,
(Σοφία . Πίστη . Ελπίδα . Αγάπη .)(Σ.Π.Ε.Α.)
e- mail:triteknoi_athena@yahoo.com
ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ 9-15,2Ος ΟΡΟΦΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.6996411546 http//www.triteknoi_athena@yahoo.gr ,
http//www.triteknoiathena. blogspot.com

ΝΕΑ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Αθήνα 21 Μαΐου 2011

Πρόγραμμα Ε.Ε Διανομή Τροφίμων ΕΤΟΥΣ 2011

Ο Σύλλογος γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα ότι τα ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ εξέδωσαν νέα Απόφαση όσον αφορά το πρόγραμμα « Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες μέλη του συλλόγου» από τα αποθέματα της παρέμβασης Ε.Ε. Σύμφωνα με την οποία έχουν μειωθεί τα εισοδηματικά όρια καθώς επίσης έχουν καθορισθεί επιπλέον διαδικασίες.
Όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του Συλλόγου, ενδιαφέρονται να ενταχθούν στα σχετικά προγράμματα διανομής προϊόντων για το 2011 εφ’ όσον έχουν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις και έχουν τακτοποίηση και τις ετήσιες συνδρομές τους προς το σύλλογο μέχρι και το 2011, θα πρέπει να προσκομίσουν έγκαιρα στο Σύλλογο και έως την 30 ΜΑΙΟΥ 2011 τα εξής :
Οι προβλεπόμενες νέες προϋποθέσεις συμμετοχής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση του τελικού δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα(υπάρχει στον σύλλογο),
2. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης(υπάρχει στον σύλλογο),
3. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
4. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του προηγούμενου έτους εφαρμογής του προγράμματος. Σε περίπτωση που ο τελικός δικαιούχος δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό σημείωμα από την Δ.Ο.Υ., υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής του δήλωσης που παρελήφθη από την Δ.Ο.Υ.. Επίσης στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούνται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986,θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση απορίας από αρμόδια δημόσια αρχή. Επιπλέον αν κατά τη διενέργεια ελέγχου ζητηθεί το Ε9, ο δικαιούχος υποχρεούται να το προσκομίσει άμεσα,
5.Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,(νέο
που να έχει εκδοθεί μέσα στο 2011),
στ. Βεβαίωση σπουδών εφ΄όσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
6. Βεβαίωση από την μονάδα του(ους) αν υπηρετεί(ουν) την θητεία του(ους), για άρρεν(α) τέκνο(α) και είναι κάτω των 25 ετών,
7. Έγγραφα από Κρατικούς Φορείς Υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, κλπ), που να χαρακτηρίζουν το νόσημα του πάσχοντος, ανάλογα με τη σοβαρότητά του (βαρύ, δυσίατο, ανίατο), στις περιπτώσεις που οι τελικοί δικαιούχοι εντάσσονται στην κατηγορία VII της παραγράφου 3 του άρθρου 1 της παρούσας απόφασης.
8) Βεβαίωση ότι παραμένουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, όσοι ΔΕΝ έχουν Ελληνική Υπηκοότητα, και η υπηκοότητα είναι από τις χώρες:Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ιταλία, Ολλανδία, Δανία, Ιρλανδία, Αυστρία, Φινλανδία, Σουηδία, Εσθονία, Λετονία, Μάλτα, Σλοβενία, Κύπρος, Λιθουανία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, Ελβετία, Λιχνενστάιν.
9) Όσοι είναι υπήκοοι άλλων κρατών, ΔΕΝ δικαιούνται δωρεάν τρόφιμα.

*Τα τρόφιμα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την περιφέρεια θα δοθούν λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2011.

Δικαιούχοι, κατά την έννοια της νέας ΚΥΑ 228302011/20-4-2011, της δωρεάν διανομής τροφίμων από τα αποθέματα της παρέμβασης ορίζονται αποκλειστικά και μόνο άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες της Ε.Ε.ανεξαρτήτως θρησκείας και υπηκοότητας που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα. Ως άπορα άτομα ή άπορες οικογένειες, κατά την έννοια της παρούσης, θεωρούνται τα άτομα ή οι οικογένειες που έχουν:
α. Ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι και 12.000 €,προσαυξανόμενο κατά 30 % για τη σύζυγο και για το πρώτο και δεύτερο ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί και κατά 40% για καθένα από τα επόμενα ανήλικα ή προστατευόμενα παιδιά.
β. Το εισόδημα αυτό αυξάνεται κατά 50 % στις περιπτώσεις πασχόντων από βαριά ανίατα ή δυσίατα νοσήματα και,
γ. Κατά 40% σε περίπτωση μη ύπαρξης ιδιόκτητης κατοικίας.
Ως εισόδημα νοείται το φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό και το απαλ-λασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο.
Προκειμένου να εναρμονισθεί ο σύλλογος με τις νέες διαδικασίες απαιτείται όπως όσοι γονείς με τρία τέκνα, μέλη του Συλλόγου έχουν ήδη προσκομίσει δικαιολογητικά σύμφωνα με την προηγούμενη ΚΥΑ να επικοινωνήσουν με τον σύλλογο.
**Επίσης όσες οικογένειες δεν είναι ήδη μέλη του συλλόγου μπορούν ταυτόχρονα να κάνουν και την εγράφη στο σύλλογο προσκομίζοντας α) ένα επιπλέων πιστοποιητικό οικογενειακής καταστάσεως πρόσφατο και επικυρωμένο β) από δυο φωτογραφίες των μελλών γονέων ( και παιδιών άνω των 10 έως 18 και αν σπουδάζουν η υπηρετούν την θητεία τους έως τα 25 )για τις ταυτότητες του συλλόγου και γ) φωτοτυπίες των ταυτοτήτων των γονέων δ) καταβάλλοντας την ετήσια οικογενειακή συνδρομή του συλλόγου .
Τα προαναφερόμενα δικαιολογητικά μπορούν να προσκομίζονται στο Γραφείο του Συλλόγου μετά από τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 6996411546.
ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑΣ 9-15 , 2Ος ΟΡΟΦΟΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.6996411546
Το Διοικητικό Συμβούλιο