Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

17 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η πολιτική κατά της Οικογένειας

    Συνεχίζεται η  πολιτική κατά της Οικογένειας. Καταργείται το επίδομα γάμου και κόβεται το επίδομα τέκνων.
          Εκτός από τις έκτακτες εισφορές,  τα χαράτσια της  ΔΕΗ , τις μειώσεις μισθών - επιδομάτων, την κατάργηση του επιδόματος Γάμου… και  κάθε δημογραφικού νόμου και κινήτρου που ίσχυαν στη χώρα μας,  η  Κυβέρνηση Παπανδρέου, πριν εγκαταλείψει την εξουσία πρόσθεσε τις τελευταίες μέρες άλλα δύο μέτρα που πλήττουν την οικογένεια:
1.       Χωρίς επίδομα θα γεννούν από δω και πέρα οι Ελληνίδες καθώς σύμφωνα με τον κανονισμό του νέου φορέα παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ, οι νέες μητέρες που θα γεννούν είτε σε δημόσια Νοσοκομεία είτε σε συμβεβλημένα ιδιωτικά Μαιευτήρια δεν θα εισπράττουν το ποσό αυτό!. 

 Σύμφωνα με την εφημερίδα: ΤΟ ΒΗΜΑ ,Στις περιπτώσεις επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης   ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:  ΣΤΙΣ 10/11/2011. 
Σύμφωνα με τον Ενιαίο Κανονισμό του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καταβάλλεται στις ασφαλισμένες, σε περίπτωση τοκετού, αντί μαιευτικής περίθαλψης, εφάπαξ χρηματικό βοήθημα ύψους 900 ευρώ, 1.200 ευρώ για δίδυμη κύηση και 1.600 ευρώ για τρίδυμη κύηση.
Τα παραπάνω     σημειώνεται    εφαρμόζονται σε περίπτωση τοκετού σε μονάδα που δεν εφαρμόζεται το Κλειστό Ενοποιημένο Νοσήλιο. Δηλαδή, στα Κρατικά Νοσοκομεία.
Στις περιπτώσεις νοσηλείας άνω των τεσσάρων ημερών λόγω επιπλοκών, εφαρμόζεται η διάταξη περί νοσοκομειακής περίθαλψης για την επιπλέον δαπάνη.

2.       Σύμφωνα επίσης, με τη νέα διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπ. Οικονομικών της  14/11/2011, επί του άρθρου  17 της οικογενειακής παροχής, με την αυθαίρετη ερμηνεία της(εκτός των μειώσεων των επιδομάτων παιδιών - μετά το 4ο , από 73  στα 70€) ορίζεται : Το επίδομα του 1ου τέκνου σε 50€, του 2ου σε 20€, των 3ου και 4ου σε 50€ και για κάθε επί πλέον τέκνο σε 70€… Με αποτέλεσμα, το επίδομα του κάθε παιδιού από ονομαστικό που ήταν,  μετατρέπεται πλέον  σε αριθμητικό (δηλαδή το 5ο τέκνο ενώ μέχρι σήμερα ελάμβανε το επίδομα του 5ου τέκνου για όσο διάστημα ήταν προστατευόμενο, τώρα με την ενηλικίωση μεγαλύτερου αδελφού του μεταπίπτει στη θέση του 4ου, μετά του 3ου τέκνου κ .ο .κ. με αντίστοιχη μείωση του επιδόματος).
Έτσι, εργαζόμενος Δημόσιος Υπάλληλος με 7 παιδιά, εκ των οποίων τα 3 είναι πλέον προστατευόμενα τέκνα, ενώ μέχρι τον Οκτώβριο έπαιρνε : Επίδομα Γάμου: 35€ + επίδομα παιδιών: 3 Χ 73€ = 219€ και συνολικά: 254€, από το Νοέμβριο, με το νέο νόμο,  η οικογενειακή του παροχή είναι πλέον, συνολικά : 120€!!!, μειωμένη κατά 53%!!!
 Πως να τις χαρακτηρίσουμε όλες αυτές τις ενέργειες της απελθούσας Κυβέρνησης;  Ανικανότητα;  Αδιαφορία για τις επόμενες γενιές;
          Ο νέος Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης γνωρίζει ότι η περικοπή των επιδομάτων των τέκνων, ενώ δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επηρεάσει την επίλυση του οικονομικού προβλήματος , αλλά θα συμβάλλει αποκλειστικά και μόνο στην περαιτέρω συρρίκνωση των μελών των Ελληνικών οικογενειών; Θέλουμε να βλέπουμε την Ελλάδα να συρρικνώνεται ; Αν είχε  υποστηριχτή σωστά  ο θεσμός της οικογένειας και με κατάλληλη δημογραφική πολιτική στη  χώρα μας   ίσως αυτή την στιγμή δεν θα είχαμε  πρόβλημα ούτε στο  ασφαλιστικό ούτε στα οικονομικά και ίσως δεν θα βιώναμε αυτή την οικονομική κρίση σε αυτό το βαθμό , που αντί να ασχολούμαστε με σχολεία με παιδικούς σταθμούς, πανεπιστήμια , ανάπτυξη κ.λπ.  έχοντας καταντήσει μια χώρα γερόντων , ασχολούμαστε με το πώς να κάνουμε περικοπές στα Νοσοκομεία  και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , και πολύ φοβάμαι στο εγγύς  (στο κοντινό ) μέλλον   μόνον με ανάπτυξη γηροκομείων για να καλυφτούν οι πάμπολλες ανάγκες μιας και θα είναι σπάνιο είδος οι νέοι ή οι ήρωες νέοι που θα έχουν απομείνει στην χώρα μας σε γόνιμη ηλικία που θα αποφασίζουν  να τεκνοποιήσουν .Γιατί ίσως θεωρείται  έγκλημα , αμάρτημα ή θράσος το να κάνουμε παιδιά  από αυτούς που παρουσιάζονται ως σωτήρες μας και διατυμπανίζουν ότι θα σώσουν την Ελλάδα  εκτελώντας τις οικογένειες οδηγώντας τους στην απελπισία στην επαιτεία ή στην διάλυση τους .
Το τελευταίο φρούριο που είχε απομείνει στην Ελλάδα ήταν ο θεσμός της  οικογένειας, αυτό επιχειρούν να διαλύσουν αυτές τις δύσκολες ώρες  ?
Ποια Ελλάδα να σώσουν ?  θα συνεχίζει να υπάρχει Ελλάδα σε λίγες δεκαετίες? φαντασθείτε τι έχει να ακολουθήσει  σε μερικά χρόνια όταν για την ανανέωση και μόνο του πληθυσμού μας (για να παραμείνουμε  δηλαδή όσοι είμαστε ) ο δείκτης γεννήσεων σύμφωνα με στατιστικές μελέτες του 2008 ήταν οριακά στο 2,2    ενώ   εμείς ήμασταν στο    1   -   1,1 .  Μπορείτε να καταλάβετε τί θα σημαίνει αυτό σε 20 – 30 χρόνια για την Ελλάδα. Σε ποια επίπεδα έχει  κατέβη και συνεχίζει να κατεβαίνει το ποσοστό των γεννήσεων με όλα αυτά τα μέτρα ?Αναλογιστήκατε  πόσοι από τους νέους ηλικίας 20-40 ετών (γόνιμες ηλικίες ) που θα απομείνουν στην Ελλάδα μετά από την αυξανόμενη ανεργία και όλη αυτή τη καταιγίδα φορολογικών μέτρων σε αυτούς και τις οικογένειές τους θα έχουν τη θέληση και το κουράγιο να κάνουν παιδιά;;;;; Ρωτήσατε  τους νέους πότε θεωρούν ότι θα κάνουν οικογένεια::: Ίσως φτάνοντας  τα ηλικιακά όρια των 40 ετών καταφέρουν να κάνουν ένα παιδί με ρίσκο τη σωματική ή και ψυχική του υγεία . Αυτό το παιδί όταν φτάσει στην παραγωγική του ηλικία θα μπορεί να στηρίζει   το ασφαλιστικό σύστημα ? αφού από μόνο του και μόνο δεν θα μπορεί με τις εισφορές του να καλύπτει τις συντάξεις των δύο γονέων του. Σήμερα γνωρίζουμε ότι για να καλυφθούν οι συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές  ανάγκες ενός συνταξιούχου ισοδυναμούν με εισφορές 4-5 εργαζομένων. Άρα στους γονείς του ενός παιδιού αντιστοιχούν σε εισφορές 8-10 εργαζομένων.
Αυτό σημαίνει ότι καθόμαστε πάνω σε μια βόμβα , τη βόμβα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας που ενώ βλέπουμε τους σπινθήρες , βλέπουμε τις μικροεκρήξεις, αδιαφορούμε για τη συνεχώς αυξανόμενη πιθανότητα του να μην υπάρχει Έλληνας σε γόνιμη ηλικία σε λίγα χρόνια.
Χάνετε η Ελλάδα μας .
Γι΄αυτό οι αρμόδιοι πρέπει από σήμερα , για να μην πω από χτές  να ασχοληθούν με τα προβλήματα των πολυμελών οικογενειών  ( 3 και άνω) και να τις στηρίζει και όχι να τις πολιορκεί εξουθενώνοντάς τες , ούτως ώστε και οι οικογένειες που έχουν 1 ή 2 παιδιά να κάνουν 3Ο ή 4Ο  κ .ο .κ .
Σήμερα το πάγιο έτοιμα των τριτέκνων οικογενειών είναι ο χαρακτηρισμός τους από τη πολιτεία ως  πολύτεκνοι .γατί πόσες πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν σήμερα:? :: Ή πόσες αποφασίζουν να κάνουν ηρωϊκά  τρίτο παιδί στην εποχή μας:?::: Πρέπει να αναπροσαρμοστεί ο νόμος 860 του 1979 στις απαιτήσεις του 2011   !!!!!!
                  ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ= ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ