Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

29 Μαρτίου 2012

Θέμα: Επιδόματα

Σας προωθούμε σχετική απάντηση του Διοικητού του ΟΓΑ σε σχετικό ερώτημά μας,που αφορούσε καθυστερήσεις στην καταβολή
των επιδομάτων σε νέους δικαιούχους.

Ο Γεν. Γραμματέας

Σταύρος Πουρτουλίδης


Απο: ΟΓΑ

Προς: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥΡΤΟΥΛΙΔΗΣ

Στάλθηκε: 2:14 μ.μ. Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2012

Θεμα: Απάντηση: ΟΓΑ - Φόρμα Επικοινωνίας

Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων Web Site - Φόρμα Επικοινωνίας

Θέμα: Επιδόματα

Μήνυμα: ΕΠΕΙΓΟΝ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115 begin_of_the_skype_highlighting 6944161115 end_of_the_skype_highlighting e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ.πρωτ.:008/2012 Αθήναι 10-2-2012

Αξιότιμε κύριε Διοικητά,
η ΠΕΣΠΟ3Τ(2θμιο όργανο εκπροσώπησης συλλόγων τριτέκνων)αλλά και οι σύλλογοι έχουν γίνει αποδέκτες εδώ και μερικούς μήνες πολλών και συνεχών παραπόνων για την μη έγκαιρη διεκπεραίωση των διαδικασιών σε νέους δικαιούχους τρίτεκνους ώστε να αποδοθούν τα πολυτεκνικά επιδόματα και το εφ΄ άπαξ ποσό των 2000ευρώ.Οι καθυστερήσεις σε πολλές περιπτώσεις έχουν υπερβεί και το έτος. Με την παρούσα οικονομική κρίση και τα σκληρά και πολλάκις άδικα μέτρα εναντίον των οικογενειών με παιδιά και το ένα ευρώ είναι πολύ αναγκαίο.
Επίσης έχει παρατηρηθεί ορισμένα περιφερειακά τμήματα του ΟΓΑ ή/ και ανταποκριτές να μην είναι ενημερωμένοι σωστά για όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες και να μην ενημερώνουν αντίστοιχα τους ενδιαφερόμενους έγκαιρα και σωστά.
Παρακαλούμε όπως δοθεί προτεραιότητα στο άμεσο έλεγχο των δικαιολογητικών και στην συνέχεια την απόδοση των επιδομάτων στους δικαιούχους γονείς. Επίσης υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και στην ενημέρωση για προσκόμιση τυχόν ελλιπών δικαιολογητικών, κυρίως της 10ετούς παραμονής.
Ελπίζουμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και σύντομα να αποδοθούν-εμβασθούν τα προβλεπόμενα ποσά στις δικαιούχους μητέρες.
Είμασθε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση και παροχή πρόσθετων στοιχείων.

Με τιμή
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γαρυφαλλιά Παπαδοπούλου Σταύρος Πουρτουλίδης
Απάντηση:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 15-3- 2012
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Αριθ. πρωτ.
Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΛΑΔΟΣ : ΣΤ΄ ΟΙΚΟΓ. ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ
Ταχ. Δ/νση : Αβέρωφ 7
104 33 - Αθήνα ΠΡΟΣ : Την Πανελλαδική Ένωση
Οικογενειών με τρία τέκνα
Fax : 210 5200052 Μακρυνίτσης 9
Αμπελόκηποι
115 22 ΑΘΗΝΑ

Σε απάντηση της από 10-2-2012 επιστολής σας, σας ενημερώνουμε τα εξής :
Είναι γεγονός ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στον έλεγχο και τη διεκπεραίωση των αιτήσεων χορήγησης επιδομάτων στις τρίτεκνες οικογένειες και πολύτεκνες οικογένειες, οι οποίες κατά κύριο λόγο οφείλονται στον αυξημένο φόρτο εργασιών που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού και στη μείωση του προσωπικού λόγω αποχωρήσεων προς συνταξιοδότηση.
Επίσης οφείλονται και σε τεχνικές δυσκολίες που προέκυψαν κατά την υλοποίηση των νέων διατάξεων με τις οποίες τροποποιήθηκε το νομικό πλαίσιο χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων ( προσαρμογή μηχανογραφικών συστημάτων κ. α. )
Από τις Υπηρεσίες μας καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε ο έλεγχος των αιτήσεων και η αναζήτηση τυχόν ελλιπόντων δικαιολογητικών να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν.
Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι οι Ανταποκριτές του ΟΓΑ έχουν ενημερωθεί με την αριθ.10/2011 εγκύκλιό μας για τις νομοθετικές ρυθμίσεις των άρθρων 42 και 43 του ν. 3918/2011 και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την απόδειξη της δεκαετούς διαμονής του δικαιούχου στην Ελλάδα, επί μέρους δε θέματα που ανακύπτουν επιλύονται με επικοινωνία μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τις αρμόδιες Υπηρεσίες των Περιφερειακών Υποκαταστημάτων του ΟΓΑ, με τις οποίες είμαστε σε συνεχή επαφή.
Σε κάθε περίπτωση θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη πληρωμή των δικαιούχων.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Θ. ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ