Τι δήλωσε ο κ. Υπουργός Εργασίας για τα επιδόματα:
Σύμφωνα με τα όσα γίνονται γνωστά από τον υπουργό, Γιάννη Βρούτση, δόθηκε μάχη με την τρόικα η οποία και ζητούσε η δαπάνη για τα οικογενειακά επιδόματα να μειωθεί κατά 400 εκατ. ευρώ. Όμως, τελικά φαίνεται να πείστηκε η τρόικα και να παραμείνει το κονδύλι σχεδόν ανέπαφο, σύμφωνα πάντα με τον υπουργό. Ο κ. Βρούτσης φαίνεται να έπεισε την τρόικα πως το κέρδος για τον προϋπολογισμό δεν υπερέβαινε τα 80 εκατ. ευρώ.
"Δεν μειώσαμε το κονδύλι, αλλάξαμε όμως στρατηγική, εισάγοντας τρεις καινοτομίες:
την απόλυτη διαφάνεια, τον έλεγχο μέσω ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και τη δικαιοσύνη ώστε να αρθούν οι στρεβλώσεις που επικρατούν εδώ και δεκαετίες. Επιπλέον για πρώτη φορά στηρίζουμε τη φτωχή οικογένεια που έχει ένα ή δύο παιδιά", σημειώνει ο κ. Βρούτσης.


ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΑΣ ΛΕΜΕ:
Κύριε Υπουργέ,γνωρίζετε γιατί θεσμοθετήθηκαν τα πολυτεκνικά επιδόματα;Μάλλον δεν κάνατε τον κόπο να μάθετε.Μάλλον δεν διαβάσατε το ομόφωνο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το Δημογραφικό πρόβλημα.
Αγαπητοί τρίτεκνοι και πολύτεκνοιόπως καταλαβαίνετε, πιστεύω,επιβεβαιώνεται ότι η Τρόϊκα ποτέ δεν ζήτησε ουσιαστικά κατάργηση ή μείωση των πολυτεκνικών επιδομάτων.
Μέχρι τώρα κκ τρίτεκνοι και πολύτεκνοι λόγω στρεβλώσεων λαμβάνατε τα επιδόματα.Με λίγα λόγια κλέβατε τον πλούτο της Χώρας.Από εδώ και πέρα ίσιωσε η κατάσταση.
Ευτυχώς κύριοι Υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας που οι ΄΄τεχνοκράτες΄΄ σας άνοιξαν τα μάτια.Μας σώσατε.Δηλαδή οι κκ Κακλαμάνης,Αβραμόπουλος παρανόμησαν και ήσαν ανίκανοι;
Κύριε Βρούτση όταν νομοθετείτε  σε στην εισηγητικές εκθέσεις νομοθετημάτων του Υπουργείου σας επικαλείσθε την γήρανση και υπογεννητικότητα;Μας κοροϊδεύατε;Τι έχετε κάνει γι αυτό το μείζον πρόβλημα;Είσθε ανέντιμοι κύριοι.Ποιά δικαιοσύνη κύριε Υπουργέ,το άρθρο 4  και το άρθρο 21 του Συντάγματος τα γνωρίζετε;

Μάλλον γνωρίζετε καλλίτερα τις ΄΄νουθεσίες΄΄ για στήριξη οικογενειών μόνο με 1 ή 2 παιδιά κια όχι με τρία και άνω(ΑΤΖΕΝΤΑ 21 και χρηματοδοτηθείσα μελέτη από ΕΕ για το πώς θα είναι η ΕΕ ΤΟ 2050,σενάριο 3)