Η «οικολογική» μαγειρίτσα για τα πιτσιρίκια της οικογένειας
Μαμά, εγώ δεν θέλω να φάω μαγειρίτσα γιατί μου μυρίζει…Και τώρα τι θα μαγειρέψετε για τα παιδιά; Αντί λοιπόν για την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα μπορείτε να παρουσιάσετε στο γιορτινό τραπέζι το πιάτο λίγο «πειραγμένο», με μανιτάρια δηλαδή αντί για κρέας!
Υλικά:
600 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
το χυμό 2 λεμονιών
1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές ταχίνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Σοτάρετε τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια το νερό και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10’. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ταχίνι με το λεμόνι. Προσθέτετε λίγη σούπα και ξαναχτυπάτε. Όταν ασπρίσει το μίγμα, το προσθέτετε στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.
Υλικά:
600 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε κομμάτια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,
2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
το χυμό 2 λεμονιών
1 μέτριο μαρούλι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές ταχίνι
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
Σοτάρετε τα μανιτάρια στο λάδι μέχρι να εξατμιστεί το νερό τους. Προσθέτετε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια το νερό και το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε τα υλικά να βράσουν για 10’. Λίγο πριν κατεβάσετε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Αφήνετε να κρυώσει. Χτυπάτε στο μπλέντερ το ταχίνι με το λεμόνι. Προσθέτετε λίγη σούπα και ξαναχτυπάτε. Όταν ασπρίσει το μίγμα, το προσθέτετε στη σούπα, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.