Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Οκτωβρίου 2015

Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε δημοτικό - γυμνάσιο‏

Επίδομα 300 ευρώ για γονείς με παιδιά σε δημοτικό - γυμνάσιο‏
To ποσό των 300 ευρώ θα λαμβάνουν οι γονείς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ, τα παιδιά των οποίων βρίσκονται στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων και υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., που έχουν ανήλικα τέκνα που φοιτούν στις τάξεις του δημοτικού και του γυμνασίου.
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο, εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.
Τα δικαιολογητικά είναι:
(Σύμφωνα με την αρίθμ. 2/46354/0026/20-07-2012 Υ.Α.)
Βεβαίωση του Διευθυντή Σχολικής Μονάδας περί εγγραφής και κανονικής φοίτησης του τέκνου κατά το σχολικό έτος που έληξε. (2013-2014)
Αίτηση δικαιούχου.
Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλ. εισοδήματα προηγούμενου έτους 2013).
Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης του δικαιούχου (πρόσφατο).
Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 περί μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για το ίδιο έτος (επισυνάπτεται).
Φωτοαντίγραφο της πρώτης σελίδας βιβλιαρίου τραπεζικού λογαριασμού(ΙΒΑΝ).
Με τη λήξη του σχολικού έτους οι δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης υποβάλλουν σχετικές αιτήσεις στο διευθυντή του  σχολείου.
Οι αιτήσεις των δικαιούχων, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά διαβιβάζονται από τον Διευθυντή του σχολείου στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Πηγή avgi.gr