Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

9 Σεπτεμβρίου 2016

Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:694...4161115,6944364283 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ. πρωτ.:029/2016 Αθήνα 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΤ 2 ΣΕΠ 2016
Γνωρίζουμε ότι, το ΔΣ της Π.Ο.Τ. συνεχίζοντας τις προσπάθειές του για την επίτευξη του βασικού στόχου του αγώνος μας πραγματοποίησε τις ακόλουθες συναντήσεις, μετά από σχετικά αιτήματά μας με:
- Τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ κ. Παπαχριστόπουλο Αθ., στην Βουλή των Ελλήνων, αρμόδιο για θέματα κοινωνικής πολιτικής των ΑΝ.ΕΛ με την συνδρομή της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝ.ΕΛ Πέλλας και
- Τον ειδικό σύμβουλο στο γραφείο Στρατηγικού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού κ. Καρανίκα με την συνδρομή του βουλευτού(ΣΥΡΙΖΑ) κ. Μανιού Ν.,
προκειμένου επισπευθούν/δρομολογηθούν άμεσα ενέργειες για ένταξη της εξομοίωσης των τριτέκνων με τους πολύτεκνους στα μέτρα που θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό στην ΔΕΘ. Επιτέλους,να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις και των δύο εταίρων της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος, όπου πλέον ο δείκτης γονιμότητος της Ελληνίδας έχει μειωθεί και κάτω από το 1. Ενημερώθηκαν αμφότεροι και για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω καθότι λόγω των μνημονιακών μέτρων, ένα πολύ υψηλό ποσοστό(>40%) έχουν περιέλθη σε ακραία φτώχεια και εξαθλίωση.
Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της άμεσης αντιμετώπισης του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ, στηρίζει πλήρως τον αγώνα μας για την εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Μας ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έχει κάνει εντός της Βουλής με σχετικές επερωτήσεις και τέλος υποσχέθηκε ότι θα επιδιώξει τόσο προσωπικά όσο και ως παράταξη να συμπεριληφθεί η πρότασή μας στα μέτρα που θα ανακοινωθούν στην ΔΕΘ από τον κ. Πρωθυπουργό και ότι θα έχουμε σχετική ενημέρωση το συντομότερο.
Ο κ, Καρανίκας υποσχέθηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας και τις οποίες θα προωθήσει στην ομάδα που προετοιμάζει τα μέτρα που θα εξαγγελθούν στην Θεσ/νίκη από τον Πρωθυπουργό.
Τέλος πραγματοποιήθηκε λεπτομερής συζήτηση με την σύμβουλο της Αν. Υπ. Εργασίας κα Καραμήτσου για τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει τόσο για την συμμετοχή των συλλόγων μας στο ΤΕΒΑ όσο και στην υλοποίηση της πρόσφατης Κοινής Υπ. Απόφασης, που αφορά την δωρεάν διανομή οπωροκηπευτικών με την οποία αυξήθηκε το εισοδηματικό κριτήριο.Ζητήσαμε την ένταξη των συλλόγων στις Κοινωνικές Συμπράξεις ως κανονικοί εταίροι ακόμη και αυτών που δεν έχουν πιστοποιηθεί. Καθότι οι σχετικές οδηγίες της κας Αν. Υπουργού το μνημονεύουν αλλά οι Συμπράξεις δεν το υλοποιούν. Επ΄ αυτών μας γνώρισε ότι για μεν την υλοποίηση της ΚΥΑ/οπωροκηπευτικά οι σύλλογοι να στέλνουν στον επικεφαλή εταίρο της Κοινωνικής Σύμπραξης, στην οποία ανήκουν, σχετικές καταστάσεις με τους δικαιούχους τριτέκνους μέλη τους για να συμπεριληφθούν στους τελικούς δικαιούχους. Για δε το ΤΕΒΑ αφού συζητήσει το θέμα με την Διαχειριστική Αρχή θα ενημερωθούμε σχετικά εάν θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.
Πέραν αυτών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, σε συνεδρίασή του, προτείνει προς τα μέλη/συλλόγους του την πραγματοποίηση αγωνιστικής διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη στις 17 Σεπτεμβρίου 2016 εφ΄ όσον δεν ενταχθεί η εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους στα μέτρα που θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό.
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ:
ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΤΩΡΑ ΤΡΙΤΕΚΝΙΑ=ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΑ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Φωτογραφία του Stav Pourt.
Φωτογραφία του Stav Pourt.
Φωτογραφία του Stav Pourt.