Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

4 Απριλίου 2017      Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η  Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α  Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)
115 22  Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ   ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6975838635, 6988920420,6996411546  e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ. πρωτ.:18/2017      Αθήνα   4 Απριλιου 2017
                                                     
                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Π.Ο.Τ.
                              Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία  

Για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά η κυβέρνηση εμπαίζει τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες σε σχέση με το  επίδομα   τέκνων αναβάλλοντας συνεχώς την καταβολή και ανακοινώνοντας   επιπλέων ότι θα καταβάλει οπότε και αν μόνο το 50% της πρώτης δόσης ενώ έχουμε φτάσει πλέων στον τέταρτο μήνα του έτους και λίγες μόνο ημέρες πριν τις άγιες ημέρες του Πάσχα .
Μας αντιμετωπίζουν  σαν επαίτες  όλοι αυτοί που τα τελευταία χρόνια μας κατάντησαν απόρους και να έχουμε ανάγκη το φιλοδώρημα για να αναστήσουμε τα παιδιά μας , ( όπως έχει καταντήσει πλέων το επίδομα τέκνων) ,ενώ αυτοί το αντίστοιχο ποσό το καταναλώνουν καθημερινά για τον καφέ τους και το κουλουράκι τους  στο κυλικείο της βουλής ,ντροπή ,είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίζει τις πολυμελείς οικογένειες ,είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίξει το δημογραφικό πρόβλημα  που δημιουργήσατε  ,με τις ανεγκέφαλες αποφάσεις που πήρατε όλοι σας τα τελευταία χρόνια ενάντια στις οικογένειες τις πατρίδος μας.
Απογοητεύσατε και απελπίσατε έναν ολόκληρο λαό που όσοι νέοι γονείς  ηρωικά παρέμειναν στην χώρα και δημιούργησαν  οικογένεια  αργοπεθαίνουν  κάθε  μέρα  από την ανεργία και την ανέχεια μην μπορώντας να μεγαλώσουν τα παιδιά τους  .
Με αυτό το επίδομα  όπως ήταν παλιότερα οι οικογένειες προγραμμάτιζαν τις υποχρεώσεις  των παιδιών τους με την τακτική δίμηνη καταβολή(προσπαθώντας να καλύψουν την ανεπάρκεια του κράτους ) ,το οποίο  έπεφτε ξανά  στην αγορά και το ξανάπαιρνε πίσω το κράτος  από την κατανάλωση σε ένα μήνα , στο μισό χρόνο  δηλαδή , ή είναι άσχετοι αυτοί που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς  από οικονομία, οικογένεια και εργασία  ή είναι εχθροί του λαού μας .

                                          Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας    
                                           
                                      Ντιούδης Αντώνης                                          Πουλάκης Γεράσιμος 

Αυτή είναι είναι η επίσημη  ανακοίνωση του Ο.Γ.Α.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
Ο.Γ.Α.
Δελτίο Τύπου
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
Μετά από διάφορα δημοσιεύματα και φήμες σχετικά με την καταβολή της πρώτης δόσης του οικογενειακού επιδόματος η Διοίκηση του ΟΓΑ
ενημερώνει ότι:
Εδώ και 4 χρόνια το Οικογενειακό Επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21 μετά την συμπλήρωση της φορολογική δήλωσης , οπότε και ελέγχονται μέσω του συστήματος του TAXIS NET τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Όμως, όπως είναι γνωστό η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxis net παραμένει κλειστό.
Επειδή το Οικογενειακό Επίδομα αφορά σε περισσότερες από 740.000 οικογένειες που βρίσκονται κατά τεκμήριο σε δύσκολη οικονομική κατάσταση, ο ΟΓΑ χορηγεί την 1η δόση με μορφή προκαταβολής με βάσει τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, για τον περιορισμό των ποσών που καταβάλλονται σε μη δικαιούχους εδόθη ήδη από το 2016 ως προκαταβολή η πληρωμή του 50% της πρώτης δόσης των Οικογενειακών Επιδομάτων του Α’
τριμήνου του 2016, που περιόρισε σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.
Η διαδικασία χορήγησης που προετοιμάζει ο Οργανισμός είναι ακριβώς ίδια με αυτήν που ακολουθήθηκε το 2016.
Οποιαδήποτε ημερομηνία καταβολής του Οικογενειακού Επιδόματος που ακούγεται δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι για την βοήθεια των συμπολιτών μας, οι Υπηρεσίες του ΟΓΑ μεριμνούν ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί οπωσδήποτε πριν το Πάσχα, σε ημερομηνία που θα γνωστοποιηθεί εγκαίρως.
ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ