Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

11 Μαΐου 2011

ΔΙΟΔΙΑ- ΜΕΤΡΟ -ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΤΥΠΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ





ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ
(2θμιο σωματείο με Απόφ. Πρωτοδικείου 125/2010)
e-mail:pespo3t@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΣΠΟ3Τ Αθήναι 8 Μαΐου 2011
Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 7-5-2011,διανομή φυλλαδίου διαμαρτυρίας σε σταθμούς διοδίων της χώρας και σταθμούς ΜΕΤΡΟ (Μαλγάρων, περιοχή Θηβών, περιοχή Μεγαλόπολης και 5 σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στην Αθήνα). Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση όχι μόνο για παντελή ανυπαρξία δημογραφικής πολιτικής αλλά με το πρόσχημα επιταγών της Τρόικας(ουδέν ψευδέστερον, ουδέν αναληθέστερον!!) και για την κατάργηση ακόμη και αυτών (μετεγγραφές, επιδόματα, φοροαπαλλαγές) των ελαχίστων που έχουν διαχρονικά από την Πολιτεία θεσμοθετηθεί για την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
Δυστυχώς από την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα,ειδικότερα το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό σύστημα ένεκα και του δημογραφικού προβλήματος δεν θα το λύσουν οι μετανάστες.Οι μετανάστες είναι ένα μπούμερανγκ. Σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα προσαρ-μόζονται στις συνήθειες μιας αναπτυσσόμενης κοινωνίας και περιορίζουν τον αριθμό των γεννήσεων.Όπως το αποδεικνύουν:
-Μελέτη του ΟΗΕ ότι η μετανάστευση ως λύση για την αντικατάσταση των γενεών δεν λύνει το δημογραφικό πρόβλημα ενός κράτους,
- ΄΄Η μετανάστευση δεν λύνει το δημογραφικό πρόβλημα κανενός Κράτους του κόσμου. Οι μετανάστες δεν θα αντικαταστήσουν ποτέ τα μωρά. Το ποσοστό γονιμότητας των μεταναστών τείνει να μειώνεται όσο περισσότερο παραμένουν σε μια χώρα ΄΄. Ξεκάθαρα το δηλώνει η Σαρλότα Höhn, Διευθύντρια του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Ιδρύματος για την πληθυσμιακή,
-Σύμφωνα με πρόσφατη του Jean-Claude Barreau πρώην πρόεδρου του εθνικού ινστιτούτου δημογραφικών μελετών(INED) της Γαλλίας: « Κάθε δημογραφική πολιτική θα πρέπει να στηρίζεται σε δύο πυλώνες, τη γεννητικότητα και τη μετανάστευση. Υποτίθεται πως είναι τα γηγενή παιδιά που ενσωματώνουν τα αλλοδαπά. Όταν σε μια σχολική τάξη ή σε μια γειτονιά δεν υπάρχουν πλέον γηγενείς, η κοινωνική ένταξη των αλλοδαπών είναι αδύνατη! Πράγμα που σημαίνει πως η λύση «γεννητικότητα» είναι εξίσου αναγκαία με τη λύση «μετανάστευση».
Εδώ η Κυβέρνηση βλέπει μόνο μία λύση: τη μετανάστευση;
Έχει ξεχάσει την υποχρέωσή της για δημογραφική πολιτική(άρθρο 21 παραγρ 5 του Συντάγματος);
Προς τους αξιότιμους κκ βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν κατά το Σύνταγμα τον Ελληνικό ΛΑΟ και το έθνος και να αποκαταστήσουν την αδικία που επιχειρείται κατά των οικογενειών με πολλά παιδιά.
Ζητάμε από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα, για να αποκαταστήσει την δικαιοσύνη και επιτέλους να δρομολογήσει σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.Να αποσυρθούν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας όσον αφορά τους απαράδεκτους περιορισμούς για την εισαγωγή στις σχολές και τμήματα προτίμησης για τα τέκνα των οικογενειών με πολλά παιδιά.
Να υλοποιηθούν σταδιακά οι προτάσεις μας για την αντιμετώπιση άπαξ δια παντόε των μετεγγραφών,που είναι: Για την περίοδο 2011-2012 να ισχύσει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, που δεν έχει κλείσει χρόνος από την ψήφισή του.Στην συνέχεια,καμία απολύτως μετεγγραφή με τις εξής προϋποθέσεις. Όταν εξασφαλίζεται σε κάποιο πανεπιστήμιο και ΤΕΙ η αναγκαία υποδομή για στέγαση,σίτιση και μετακίνηση των φοιτητών (τουλάχιστον των δικαιούχων για μετεγγραφές με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο) τότε να μην επιτρέπεται καμία μετεγγραφή. ΝΑ αρχίσουν να εξασφαλίζονται οι αναγκαίες υποδομές ένα-ένα από τα περιφερειακά πανεπιστήμια και ΤΕΙ.