Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

19 Φεβρουαρίου 2016


Π Α Ν Ε Λ Λ Α Δ Ι Κ Η Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Τ Ρ Ι Τ Ε Κ Ν Ω Ν
(2θμιο σωματείο Αποφάσεις 125/2010 και 2/2015)
115 22 Μακρυνίτσης 9,ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ ΑΘΗΝΑΙ
Τηλ.:6944161115,6944364283 e-mail:pespo3t@yahoo.gr
Αρ. πρωτ.:007/2016 Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016
Σας γνωρίζουμε ότι, μετά από αίτημά μας προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων που άμεσα έγινε αποδεκτό, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση/ συνεργασία με:
α. Με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Μανιό Νικόλαο,
β. Με τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κ. Μπαλαούρα Γεράσιμο και
γ. Με την Γεν. Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ,
κα Θεοπεφτάτου Αφροδίτη,
προκειμένου επισπευθούν/δρομολογηθούν οι αναγκαίες ενέργειες για την υλοποίηση της δύο φορές πρότασης νόμου που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από πρότασή μας, για εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους. Ιδιαίτερα τονίσθηκε η άμεση αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος από την Κυβέρνηση. Επίσης ενημερώθηκαν και για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω καθότι λόγω των μνημονιακών μέτρων, ένα μεγάλο ποσοστό έχουν περιέλθη σε ακραία φτώχεια και εξαθλίωση.
Συμφώνησαν ομόφωνα για το δίκαιο των προτάσεών μας και την αναγκαιότητα επίσπευσης των ενεργειών για προώθηση της νομοθετικής ρύθμισης και όσο τους αφορά θα καταβάλουν τις αναγκαίες προσπάθειες στα πλαίσια των θεσμικών οργάνων που προΐστανται.
Τέλος τα μέλη του ΔΣ, με την μεσολάβηση του βουλευτού κ. Δέδε, παρακολούθησαν μέρος της συζήτησης, που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας « Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» και στο οποίο περιέχονται διατάξεις που είναι αμέσου ενδιαφέροντος των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω.
ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΧΡΟΝΟΣ,
ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΧΘΕΣ
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ